cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
gbosman
Regular Visitor

Unable to Create a New Scheduled Refresh

Hi Everyone

 

I am using the May 2021 15.0.1106.169 version (Latest) of Power BI Report Server. When I try to create a new scheduled refresh for any report on the server, I get the following error:

 

"An error has occured. Something went wrong. Please try again later."

 

The page will then get stuck with the  "Loading" message showing

 

Has anyone experienced this before or started experiencing this after updating to the latest version?

3 REPLIES 3
Icey
Community Support
Community Support

Hi @gbosman ,

 

It works well on my side. Please refer to @FarhanAhmed's suggestion and try it again.😊 Hope it works for you.

 

 

Best Regards,

Icey

 

If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

gbosman
Regular Visitor

Thanks for replying @FarhanAhmed and @Icey 

 

We did some more investigating and it looks like the issue might be part of a bigger issue. At the moment our server hosts two Report Servers one using TCP (HTTP) and one using SSL (HTTPS). We are able to connect to both Report Servers and browse the files, but when try to connect to the locals hosts it gives us an error. 

HTTP Server URL:
http://[servername]/Reports/browse (Working)

http://[servername]/Reportserver (Not Working)

 

HTTPS Server URL:

https://[servername]/Reports/browse (Working)

https://[servername]/Reportserver (Not Working)

 

When we try to access the localhosts we get the following error:
"HTTP Error 503. The service is unavailable"

 

Troubleshooting inculdes (Normal Error 503 steps has been tested):
* Updating all accosiated account credentials

* Checking and restarting of accosiated services

* Add and re-adding of Web Services via Repport Server Config Manager
* Comparing URL Reservations to that of our Production Report Servers

* Add and re-adding of URL Reservations

 

The only option we have not done is the re-install as suggested. We would want to find out if there is another way for resolution before taking the re-install route.

FarhanAhmed
Super User II
Super User II

You probably need to re-install the PBIRS again.

 

We encountered this issue once, we did reinstallation and it worked well for us.

 

We did our little investigation of why this happened and we realized that we updated the server without stopping services which somehow causes issues. But after that we did multiple upgrades using the strategy of stopping the services and update the PBIRS and haven't encountered this issue again {or as of now 🙂 }

 

 







Did I answer your question? Mark my post as a solution! Appreciate your Kudos!!

Proud to be a Super User!




Helpful resources

Announcements
PBI_User Group Leader_768x460.jpg

Manage your user group events

Check out the News & Announcements to learn more.

Get Ready for Power BI Dev Camp

Microsoft named a Leader in The Forrester Wave

Microsoft received the highest score of any vendor in both the strategy and current offering categories.

Get Ready for Power BI Dev Camp

Power BI Dev Camp - September 30th, 2021

Mark your calendars and join us for our next Power BI Dev Camp!

PowerPlatform 768x460.png

Microsoft Learn

Check out our new Discover Your Career Path blog post series and get all the details.