cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
jerome1689
Advocate I
Advocate I

Smart Narratives not showing in Service

I think my other post on the same topic did not submit correctly, if it does, apologies for the duplicate post. 

 

Suddenly Smart Narratives in PowerBI Service is not working. The smart narratives work correctly in Desktop and were previously working in service when published through the app. I get an error now that says " the smart narratives is not supported". This issue is happening on multiple reports across multiple organisations that I have published to.

 

Anybody else getting the same issue?

1 ACCEPTED SOLUTION
v-robertq-msft
Community Support
Community Support

Hi All:

Here’s the latest news from the community:

The fix was already rolled out yesterday. However, some folks might still encounter the error due to browser caching. If you are one of them, then please clear browser caches or open in a new Incognito browser window & try again. You can tell that it is a caching issue by applying a new filter that you previously hadn't applied and then you should see the Smart Narrative text show again. 

 

Best Regards,

Community Support Team _Robert Qin

If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

13 REPLIES 13
v-robertq-msft
Community Support
Community Support

Hi All:

Here’s the latest news from the community:

The fix was already rolled out yesterday. However, some folks might still encounter the error due to browser caching. If you are one of them, then please clear browser caches or open in a new Incognito browser window & try again. You can tell that it is a caching issue by applying a new filter that you previously hadn't applied and then you should see the Smart Narrative text show again. 

 

Best Regards,

Community Support Team _Robert Qin

If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

v-robertq-msft
Community Support
Community Support

Hi All:

According to my research in the ICM, it seems to be a known issue and the problem is related to the region of your Power BI service, here’s the ICM ID: 246723182

 

Here’s the link: Incident-246723182 Details - IcM (microsofticm.com)

 

This is the latest updated information from PG:

The shiproom is rolling out the Feature switch, Australia East is fixed, NC US will be roll out tomorrow evening, and Australia SE unfortunately should wait till the day after, to get the FS on.

 

I will update here once I get any further information.

 

Thank you very much!

 

Best Regards,

Community Support Team _Robert Qin

If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Hi Robert, at one of the clients, I look at the tenant location and it comes out gibberish. Do you know when this fix will be applied to this tenant location? 

 

jerome1689_0-1624487263286.png

 

Hi all:

According to the update in the ICM, it seems that the issue has been fixed in each tenant location. This is the newest information I got from the PG:

 

The FS is enabled in all clusters at PROD.

 

If the user still sees the error, try switch to summarize a different visual, if still hitting the issue, I suppose we have to schedule a call with Cx and figure out what's going wrong.

 

Thank you very much!

 

Best Regards,

Community Support Team _Robert Qin

If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Hi thanks for the update. It seems to have been fixed for my clients where the server is in the US. Is there any update for the Australian or other server?

PowerPro111
Regular Visitor

Hi Team, 

I have the same issue. Started today.
Is there a fix for it yet?

gayatriohri
New Member

Same issue for us too 😞

letmeout
Regular Visitor

We just started experiencing the same issue as well with the internal web and app versions.

outjet
New Member

Same here - no changes but suddenly all smart narratives stopped working. Here's a screenshot of before/after
SMART NARRATIVES.png

 

v-robertq-msft
Community Support
Community Support

Hi, @jerome1689 

Has this problem be solved today?

According to my test, the Smart Narratives function seems to work properly in the Power BI desktop and service now, here are my screenshots:

 

vrobertqmsft_0-1624356450673.png

vrobertqmsft_1-1624356450677.png

 

If you still have a problem, you can post your sample pbix file with the problem so that we can help you to test if it’s an issue.

My test pbix file is attached below.

Thank you very much!

 

Best Regards,

Community Support Team _Robert Qin

If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

 

Hi Robert thanks for looking into this. 

 

I downloaded your pbix file and published it. The smart narratives work in desktop but not in service

 

jerome1689_0-1624359175062.png

 

headesk
New Member

Hi, I have found the same problem.

 

Some additional things I have found are that it starts working if I add a value (showing the new value and the old values) but if I then delete the added value it stops working completely again.

mgtaylor3
Frequent Visitor

Hi there, Yes same issue here, just spotted this this morning. Cannot seem to find any answer to it as yet.

 

Anyone got in extra Information?

Helpful resources

Announcements
MBAS on Demand

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

July 2021 Update 768x460.png

Check it out!

Click here to read more about the July 2021 Updates

Power Query PA Forum 768x460.png

Check it out!

Did you know that you can visit the Power Query Forum in Power BI and now Power Apps