cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
sunil-al
Frequent Visitor

Sensitivity Label Changes to a Red Exclamation and can't be removed or changed

Hi folks,

 

We are testing sensitivity labels on our PowerBI deployment. After getting all the licenses and enabling everything as per MS guides I was able to apply my sensitivity label to a test dataset I have deployed on the PowerBI service. I was succesful and when I went back to the workspace I could clearly see my sensitivity label name being displayed in the sensitivity column. However it changed to a red exclaimation the moment I refreshed the page. 

 

sunil-al_1-1618973507286.png

 

Ironicallly it says "Contact your PowerBi Administrator" Well! I am the PowerBI administrator and it puts me in a precarious position of not knowing what to do to fix this.

 

I tried removing the label but when I set it back to "None" This is the error I receive:

 

sunil-al_2-1618973615066.png

 

 

Let me know if I'm missing something really obvious.

 

I have a Compliance Data Administrator access to our Office 365 admin, a AIP P1 licence and I belong to the group that has access to apply labels. I am still able to apply more labels to datasets, They just become stuck in this state once I do so.

 

1 ACCEPTED SOLUTION
sunil-al
Frequent Visitor

If the first solution that came up on google when searching for "How to apply sensitivity labels on PowerBI" was working I would not be asking the community for help now would I?

Anyway, this turns out to be an issue with our microsoft tenant because similar issues with sensitivity labels are present on our other office 365 apps. If someone else is facing this issue try applying sensitivity labels to a local file like excel using Azure Information Protection Unified Client and if you face intermittent issues there as well, your AD is not configured correctly and you'll have to contact your microsoft rep directly for resolution. 

View solution in original post

2 REPLIES 2
sunil-al
Frequent Visitor

If the first solution that came up on google when searching for "How to apply sensitivity labels on PowerBI" was working I would not be asking the community for help now would I?

Anyway, this turns out to be an issue with our microsoft tenant because similar issues with sensitivity labels are present on our other office 365 apps. If someone else is facing this issue try applying sensitivity labels to a local file like excel using Azure Information Protection Unified Client and if you face intermittent issues there as well, your AD is not configured correctly and you'll have to contact your microsoft rep directly for resolution. 

View solution in original post

v-cazheng-msft
Community Support
Community Support

Hi @sunil-al 

Please check these prerequisites to apply sensitivity labels in Apply sensitivity labels in the Power BI Service firstly. Then you can consider updating your dataset and setting sensitivity labels on it.

 

Best Regards

Caiyun Zheng

 

Is that the answer you're looking for? If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

 

Helpful resources

Announcements
PBI User Groups

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group!

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

secondImage

Are You Ready?

Test your skills now with the Cloud Skills Challenge.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors