cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Anonymous
Not applicable

Report using composite model not working when published

My report is using the new composite model feature - one direct query connection and a couple custom tables. The report works and refreshes without issue in the desktop app, but when the report is published to the Power BI service, all the data disappears and the visuals are blank. Any ideas on why this is happening?

6 REPLIES 6
Highlighted
Resident Rockstar
Resident Rockstar

Hi @Anonymous,

 

What's version of your Power BI Desktop?

 

For the latest version of Power BI Desktop(2.64.5285.741 64-bit (November 2018)), the composite model is GA.

 

I have a test with the latest version of Power BI Desktop to reproduce your scenario, everything works as expected in Power BI Service.

 

For your issue, you said when the report is published to the Power BI service, all the data disappears and the visuals are blank.

 

Have you added the data source to the data gateway and edited the credential? 

 

Best  Regards,

Cherry

Community Support Team _ Cherry Gao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Highlighted
Anonymous
Not applicable

Hi Cherry,

 

Thanks so much for your response! 

 

I opened up the desktop app this morning and saw that I had an update available. I installed the latest version, republished the report, and am still experiencing the same issue.

 

The gateway is connecting without any problem, and this is listed under the Data Source Credentials section of the dataset refresh page: (admin has granted access, credentials are not required)

 

Thank you,

Sarah


Highlighted

Hi @Anonymous,

 

If it is convenient, could you share some screenshots about Gateway like below.

 

gateway.png

 

In addition, please show the screenshots about your report published in Power BI Service.

 

Best Regards,

Cherry

Community Support Team _ Cherry Gao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Highlighted

Hi @Anonymous,

 

Have you solved your problem?

 

If you have solved, please always accept the replies making sense as solution to your question so that people who may have the same question can get the solution directly.

 

If you still need help, please feel free to ask.

 

Best Regards,

Cherry

Community Support Team _ Cherry Gao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Highlighted
Anonymous
Not applicable

Hi Cherry,

 

What solved the issue was removing the custom tables in the desktop file, leaving only the direct query connection.

 

The custom tables were ones created within the desktop file, and they were created to contain custom measures.

 

I can't figure out if this is an exception for what can be done with "mixed" queries.

Highlighted

Hi Shanshew,

 

We recently fixed an issue with pasted tables in Composite Models that was causing refresh to fail when pasted tables were used with Direct Query tables. Would you mind checking if this issue is resolved for you now?

 

If not, we can work with you to resolve this issue.

 

Thanks,

Eklavya

Helpful resources

Announcements
Community Conference

Power Platform Community Conference

Check out the on demand sessions that are available now!

Community Conference

Microsoft Power Platform Communities

Check out the Winners!

secondImage

Create an end-to-end data and analytics solution

Learn how Power BI works with the latest Azure data and analytics innovations at the digital event with Microsoft CEO Satya Nadella.

Top Solution Authors