cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Helper II
Helper II

Report Data not working in TEST Pipeline Workspace

Hello,

 

We have started using pipelines for the first time, and managed to deploy the report and dataset to TEST.  The report works perfectly in the normal workspace (DEV), but from the TEST workspace i am getting errors such as:  

 

"Couldn't load data for this visual, the query referenced calculated table 'Date Table' which does not hold any data because it needs to be recalculated or refreshed."

 

A lot of visual display this and a load of other ones are just blank with no "see details" link to see what's wrong.

 

Any idea why after pushing a dataset / report to TEST it wont work?

 

Thanks

3 REPLIES 3
Highlighted
Community Champion
Community Champion

Re: Report Data not working in TEST Pipeline Workspace

do you have different connection parameters in TEST that potentially prevent data from being loaded?

Highlighted
Community Support
Community Support

Re: Report Data not working in TEST Pipeline Workspace

Hi @rogerdea 

 

I tested it but can't reproduce it. 

 

Note that 

1. When working in a deployment pipeline, different stages may have different configurations. For example, each stage can have different databases or different query parameters. The development stage might query sample data from the database, while the test and production stages query the entire database.

2. If you manage the dataset rules, please make sure the datasource is still available. If the data source or parameters defined in a rule are changed or removed from the source dataset, the rule will not be valid and the deployment will fail.

 

You might consider:

1. create a new pipeline using the republished content?

2. if still not help, I would suggest you file a support ticket here.

Support Ticket.gif

Community Support Team _ Dina Ye
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more
quickly.
Highlighted
Power BI Team
Power BI Team

Re: Report Data not working in TEST Pipeline Workspace

Make sure you have refreshed the dataset the report is connected to.

pipelines don't copy the data across deployments, so any time a new dataset is deployed and creates a new instance in test/prod, it will be created empty.

 

In future deployments, data is retained unless the user made breaking changes to the model.

Helpful resources

Announcements
August 2020 Community Challenge: Can You Solve These?

August 2020 Community Challenge: Can You Solve These?

We're excited to announce our first cross-community 'Can You Solve These?' challenge!

Community Blog

Community Blog

Visit our Community Blog for articles, guides, and information created by fellow community members.

Upcoming Events

Upcoming Events

Wondering what events you could join or have an event to promote yourself? Check out our Upcoming Events.

Community Summit Australia – Join Online!

Community Summit Australia – Join Online!

Be a part of the leading Microsoft Business Applications digital event, curated for the APAC community.