Reply
Member
Posts: 105
Registered: ‎08-16-2017

Power BI "Almost Done" Loop

[ Edited ]

Same issue as these:

https://community.powerbi.com/t5/Service/Almost-Done-Message/td-p/571469

https://community.powerbi.com/t5/Service/Cannot-access-any-reports-from-a-workspace-or-an-app/td-p/3...

https://community.powerbi.com/t5/Service/almost-done-loop/td-p/167404

https://community.powerbi.com/t5/Service/Keep-receiving-Almost-done-loop/td-p/20484

 

When I click on Apps and then a particular app I get the following which either lasts indefinitely or eventually says something went wrong.

 

Almost Done.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

None of the posts I linked ever had any resolution except the OP saying "Oh it's mysteriously working again now" and the thread gets closed.

 

I've had this issue intermittently but have currently been experiencing it for days now. I've tried Incognito and switching from Chrome to IE and still getting the same exact thing.

 

I've been able to work around this by navigating to the reports via Workspaces, but I'm also having an issue with my Publish button being gone. This is another (related?) mysterious intermittent issue that never seems to actually get resolved when asked about.

 

https://community.powerbi.com/t5/Issues/publish-app-button-disappeared/idi-p/525287

https://community.powerbi.com/t5/Service/publish-app/td-p/559144

 

There should be a yellow Publish App button here:

 

Publish Missing.png

 

 

 

 

 

 

My coworkers aren't (currently) having the same issue and it doesn't make sense as a permissions issue since nearly all these reports and apps I've created myself and the issue seems intermittent.

 

What is going on and why can no one ever get an actual resolution to these problems?

Super User
Posts: 10,775
Registered: ‎07-11-2015

Re: Power BI "Almost Done" Loop

It's likely these are intermittent issues with the Service that get corrected. You could check the Issues forum here:

https://community.powerbi.com/t5/Issues/idb-p/Issues

And if it is not there, then you could post it.

If you have Pro account you could try to open a support ticket. If you have a Pro account it is free. Go to https://support.powerbi.com. Scroll down and click "CREATE SUPPORT TICKET".


Did I answer your question? Mark my post as a solution!

Proud to be a Datanaut!


Highlighted
Frequent Visitor
Posts: 19
Registered: ‎10-31-2017

Re: Power BI "Almost Done" Loop

I agree with @AlexisOlson

My clients are experiencing random problems loading apps and I sometimes am missing my Publish App button. A few page refreshes later, and it works as expected. This is a real issue that is lowering my clients trust in Power BI. 

Member
Posts: 105
Registered: ‎08-16-2017

Re: Power BI "Almost Done" Loop

@Greg_Deckler

It doesn't make sense to me as an intermittent issue with the Power BI Service since it can be affecting me but not my coworker in the next office.

 

There appear to be others with the same issue in the forum you linked (though I think there are other issues mixed in too):

https://community.powerbi.com/t5/Issues/Reports-are-not-working-in-the-service/idi-p/305736

 

Currently, the issue isn't affecting me, so a support ticket wouldn't do much good right now. I'm pretty doubtful that the issue is gone for good though as it has come and gone multiple times before and no one seems to know why.