cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
danielsf Frequent Visitor
Frequent Visitor

Parameter in dataset not published

Hello, 

 

I am having an issue with a dataset not carrying over the parameter from PowerBI Desktop to the Service. 

 

My steps:

Added Datasources as DirectQuery

Added necessary tables

Added parameter as Text, AnyValue, and valid current value

Added filter to all tables with new parameter.

Added visuals

Published

Went to dataset settings

Excepted: my created parameter,

Reality: nothing.

 

Any suggestions? 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Community Support Team
Community Support Team

Re: Parameter in dataset not published

Hi @danielsf,

 

For your scenario, I cannot have a test with Gov Clod.

 

I suggest you could create a ticket in Power BI Support to get more professional help.

 

support ticket.PNG

 

Best Regards,

Cherry

Community Support Team _ Cherry Gao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

3 REPLIES 3
Community Support Team
Community Support Team

Re: Parameter in dataset not published

Hi @danielsf,

 

I have made a test with creating a parameter in Power BI Desktop then publish this report in Power BI Service, everything works as expected.

 

I could see the setting of parameter under Dataset in Power BI Service.

 

Untitled.png

 

Have you filtered the rows with the parameter in Power BI Desktop.

 

By my test, if you don't filter the rows by the parameter, it will show "the parameter is not defined" in Power BI Service.

 

If it is convenient, could you share the screenshots about your parameter setting in Power BI Service?

 

Best  Regards,

Cherry

Community Support Team _ Cherry Gao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
danielsf Frequent Visitor
Frequent Visitor

Re: Parameter in dataset not published

PowerBI IMG.PNG

This is my result after I applied a filter to all of my tables and republishsed my form.  

 

As an added detail, I am on the Gov Cloud so it might be an unsupported feature on there similar to sharepoint publishing. 

Community Support Team
Community Support Team

Re: Parameter in dataset not published

Hi @danielsf,

 

For your scenario, I cannot have a test with Gov Clod.

 

I suggest you could create a ticket in Power BI Support to get more professional help.

 

support ticket.PNG

 

Best Regards,

Cherry

Community Support Team _ Cherry Gao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
Exclusive LIVE Community Event #3 – Ask Arun Anything

Exclusive LIVE Community Event #3 – Ask Arun Anything

Join us in the third Triple A event!

Meet the 2020 Season 1 Power BI Super Users!

Meet the 2020 Season 1 Power BI Super Users!

It’s the start of a new Super User season! Learn all about the new Super Users and brand-new tiered recognition system.

January 2020 Community Highlights

January 2020 Community Highlights

Make sure you didn't miss any of the things that happened in the community in January!

Top Solution Authors