cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
dbartel
Frequent Visitor

Page Navigation Buttons not working on initial load in Published APP

I have a set of navigation buttons that are set to a bookmark group.  The buttons render correctly in the desktop and in the service workspace as a report.  When the report page gets published as part of an app, the buttons will loose their association with the current report's bookmarks.  This happens every time that I open the 'App' .  The navigation buttons do not correct themselves by either the reset to default or refresh visuals buttons in the PBI page header.  If I click the browser refresh button, the nav buttons will display correctly.  This happens in both Chrome and Edge.

 

The below images are what I see in the Published App, 

 

Initial App load displays a single button,  the bookmark description is from the first report found in the within the Published App

Bad Nav Button.jpg

 

 

 

After the browser refresh, the nav buttons display as expected, 5 buttons, correctly labeled.

 

Good Nav Buttons.jpg

 

 

 

Update,

If I move the report to the first postion in the Service's Navigation Pane, ie where the Published App starts when it opens, my Navigation buttons render correctly at load. It looks like what ever is in the top position at load is used for the nav buttons until a browser refresh is encountered.

2 REPLIES 2
v-yangliu-msft
Community Support
Community Support

Hi  @dbartel ,

After my test, the Page Navigation Buttons on my side can be displayed normally without refreshing whether it is in the first or the back position in the APP.

vyangliumsft_0-1643355181346.png

Here is the version number of my Power BI Service:

Service version 13.0.17535.37

You can check the related content link:

https://community.powerbi.com/t5/Issues/Bookmark-Navigator-Bug/idi-p/2200271/page/2#comments

 

Best Regards,

Liu Yang

If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Interesting.  My app is running in Service version  13.0.17576.29  which is a few back from yours.  I tired the app again today, with the same results.  We will have to wait to see if it is resolved when my service gets updated to at least your version.

 

 

Helpful resources

Announcements
Power BI Show Ep 4 Post Show Carousel.jpg

The Power BI Community Show

Shabnam Watson demos Incremental refresh & Hybrid Tables and Leila Etaati demos Charticulator.

PBI April Release 2022 768x460.png

Check it out!

Click here to read more about the April 2022 updates!

Power BI Dev Camp Session 22 768x460.jpg

Check it out!

Mark your calendars and join us on Thursday, May 26 at 11a PDT for a great session with Ted Pattison!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors