cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
matemusic Regular Visitor
Regular Visitor

New app experience: Can't display this visual (but after refresh it can)

Hi everyone!

 

I have organizational visuals, which are working all right on reports and most of the time on workspace dashboards.

 

But when app is published, users see an error: "Can't display this visual" with description "This custom visual is no longer available. Please contact your administrator for details.". 

 

When user refresh a page with F5, visuals are working OK. It is very disturbing. Is there a way to solve this problem? 

 

Thank you

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
matemusic Regular Visitor
Regular Visitor

Re: New app experience: Can't display this visual (but after refresh it can)

Hi @v-lili6-msft , 

 

clear cache doesn't work. I tried with different accounts, chrome and opera browser, incognito and non incognito mode.

 

This most often happen in app (with new navigation) and now sometimes I noticed in new workspace too.

 

It seems that a source of a problem are organizational visuals. I think that when user open an app, Power BI doesn't recognise that user has a permission to see organizational visual. When page is refreshed, then permission is recognized.

 

For now, I did a workaround: for each report I manually uploaded a visual from local computer and not from organizational store. This works, but not best way for future upgrading.

 

best Regards, 

MM

View solution in original post

3 REPLIES 3
Community Support Team
Community Support Team

Re: New app experience: Can't display this visual (but after refresh it can)

hi, @matemusic 

If you clear browser cache and try it again?

 

Best Regards,

Lin

 

Community Support Team _ Lin
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
matemusic Regular Visitor
Regular Visitor

Re: New app experience: Can't display this visual (but after refresh it can)

Hi @v-lili6-msft , 

 

clear cache doesn't work. I tried with different accounts, chrome and opera browser, incognito and non incognito mode.

 

This most often happen in app (with new navigation) and now sometimes I noticed in new workspace too.

 

It seems that a source of a problem are organizational visuals. I think that when user open an app, Power BI doesn't recognise that user has a permission to see organizational visual. When page is refreshed, then permission is recognized.

 

For now, I did a workaround: for each report I manually uploaded a visual from local computer and not from organizational store. This works, but not best way for future upgrading.

 

best Regards, 

MM

View solution in original post

Highlighted
hnjames9 Frequent Visitor
Frequent Visitor

Re: New app experience: Can't display this visual on iPad

Hello! I think we have this issue and looking to see if others are having it too.

 

Situation:  v2 Workspaces are called Workspace A & B

We're housing a dataset on workspace A, defining row-level security roles in the dataset .pbix and assigning users to them in Power BI Service once it's published. We are sharing a report connected to that live dataset into workspace B.  Which means a shared dataset is now inherited in Workspace B. We know the security for the dataset should also be inherited in workspace B because it is a shared datset. We built a dashboard in workspace B off of that report, and are deploying a Power BI app in Workspace B by sharing the app to individual usernames.  Our users are NOT members of the workspaces- we just want them to consume the app content. We are on Power BI Premium. We have confirmed that the row level security roles work for all users who are accessing the reports themselves directly via report share.

 

However, when a user opens the app in any device, and is NOT a member of both workspaces A and B, they randomly see some 'Can't display the visual' errors on SELECT visuals, but not all!  They are all driven off of the dataset that has been shared into that workspace via report publish.  Any ideas on why this is happening? Users shouldn't have to be members of workspaces to be shared a Power BI app right?? Is this an outstanding bug?   To keep it simple, I mentioned one dataset, but we have 2 datasets driving app content but they are all governed the same way.

 

Thanks for any help!

Helpful resources

Announcements
Exclusive LIVE Community Event #3 – Ask Arun Anything

Exclusive LIVE Community Event #3 – Ask Arun Anything

Join us in the third Triple A event!

Meet the 2020 Season 1 Power BI Super Users!

Meet the 2020 Season 1 Power BI Super Users!

It’s the start of a new Super User season! Learn all about the new Super Users and brand-new tiered recognition system.

Super User Challenge: Can You Solve These?

Super User Challenge: Can You Solve These?

We're celebrating the start of the New Super User season with our first ever Super User 'Can You Solve These?' challenge.

Power BI Desktop Update - February 2020

Power BI Desktop Update - February 2020

We are super excited for our update this month, as we are releasing two of our top community requests!

Power Platform Online Conference

Power Platform Online Conference

Join us for the first ever Power Platform Online Conference!

Top Solution Authors