cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
J_R_Cribb Regular Visitor
Regular Visitor

Measures keep changing to (Blank) in Online Service

Hello All, 

 

I have a series of measures calculating Turnover based on different time frames, for example:

 

Inv_Last_Month = CALCULATE([Turnover £], 'Date'[IsLastMonth?] = "True")

My 'Turnover £' field is a measure as I am required to convert from €.

'IsLastMonth?' is calculated at query level, returning true or false.

There are no errors in either of the above fields, and the measure appears correct and shows the correct figure in Desktop. 

 

When I initially publish the report to BI Online the figures still appear correct, but when I go back to check a little while later or after a scheduled refresh, all of these measures show (blank).

 

I have tried everything to get the measures to stay up, including deleting and recreating measures, adjusting relationships and clearing cache, but nothing appears to have worked.

 

Please can somebody help??

 

Thank you in advance!

 

 

5 REPLIES 5
Community Support Team
Community Support Team

Re: Measures keep changing to (Blank) in Online Service

Hi @J_R_Cribb,

 

Can you share some sample data to test? I can't reproduce your issue.
In addition, which mode you used to connect the datasource, import or direct query?


Regards,

Xiaoxin Sheng

Community Support Team _ Xiaoxin Sheng
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.



For learning resources/Release notes, please visit: | |
J_R_Cribb Regular Visitor
Regular Visitor

Re: Measures keep changing to (Blank) in Online Service

Hi @v-shex-msft

 

Thank you for your reply.

 

As most of my data is confidential, what sample can I provide that you think would be of use?

 

All data is Imported, not direct query.

 

Thanks, 

 

 

Community Support Team
Community Support Team

Re: Measures keep changing to (Blank) in Online Service

HI @J_R_Cribb,

 

>>As most of my data is confidential, what sample can I provide that you think would be of use?

Can you provide the table structure and calculated measure formula? I will build a sample to test.

 

Regards,

XIaoxin Sheng

Community Support Team _ Xiaoxin Sheng
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.



For learning resources/Release notes, please visit: | |
J_R_Cribb Regular Visitor
Regular Visitor

Re: Measures keep changing to (Blank) in Online Service

Hi @v-shex-msft

 

I have a Revenue table that includes the following fields (simplified):

  • Invoice Date
  • Invoice Number
  • Invoice Value £
  • Invoice Qty

I have the following conditional columns added at query level, all of which return true/false:

  • ThisWeek? 
  • PreviousWeek?
  • ThisMonth?
  • PreviousMonth?

The measures I then have in my report are as follows:

Inv This Week = CALCULATE(sum('Revenue'[Invoice Value £]), 'Revenue'[ThisWeek?] = "True")

Inv Last Week = CALCULATE(sum('Revenue'[Invoice Value £]), 'Revenue'[PreviousWeek?] = "True")

Inv This Month = CALCULATE(sum('Revenue'[Invoice Value £]), 'Revenue'[ThisMonth?] = "True")

Inv Last Month = CALCULATE(sum('Revenue'[Invoice Value £]), 'Revenue'[LastMonth?] = "True")

The Measures work absolutely fine and are correct in BI Desktop, and continue to be correct when I manually refresh in Desktop.

 

The problem occurs when I publish the report to the Online Service, where at some point the measure just returns a (blank) value?? This could potentially happen during a scheduled refresh?

 

I would then need to refresh the report manually in desktop and then reupload, which is less than ideal.

 

I hope data sample is satisfactory, if not please do let me know.

 

Thank you in advance @v-shex-msft!

 

Community Support Team
Community Support Team

Re: Measures keep changing to (Blank) in Online Service

Hi @J_R_Cribb,

 

I think the issue may related to your conditional columns, if you use calculated column to instead, do this issue appears again?

 

conditional sample:

this_week= if(AND(WEEKNUM([Date],1)=WEEKNUM(TODAY(),1),YEAR([Date])=YEAR(TODAY())),"True")

last_week= if(AND(WEEKNUM([Date],1)=WEEKNUM(MAX('Table'[Date]),1),YEAR([Date])=YEAR(MAX('Table'[Date]))),"True")

this_month= if(FORMAT([Date],"mm/yyyy")=FORMAT(TODAY(),"mm/yyyy"),"True")

last_month= if(FORMAT([Date],"mm/yyyy")=FORMAT(MAX('Table'[Date]),"mm/yyyy"),"True")

 

 

Regards,

Xiaoxin Sheng

Community Support Team _ Xiaoxin Sheng
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.



For learning resources/Release notes, please visit: | |

Helpful resources

Announcements
October 2019 Community Highlights

October 2019 Community Highlights

October was a busy month in the community. Read the recap article to learn about some of the events and content.

New Badges

Incoming: New and Improved Badges

Exciting news: We've given our badges an overhaul and added brand news ones.

Ask Amir Anything

Exclusive LIVE Community Event No. 2 – Ask Amir Anything

Next in our Triple A series: Ask Amir Netz questions about the latest updates, features and future.

Analytics in Azure virtual event

Analytics in Azure virtual event

Experience a limitless analytics service built to ingest, prep, manage, and serve data for immediate use in Power BI.

Top Kudoed Authors
Users Online
Currently online: 125 members 1,636 guests
Please welcome our newest community members: