cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
mmorley Frequent Visitor
Frequent Visitor

Invalid connection credentials Refresh issue

Hi.

 

We are having issues when some reports refresh, were they are failing with invalid credentials, yet when checking the gateways the connections are succesful and the reports work fine from desktop app as well

 

Does anyone have any ideas

 

thanks

 

 

 

 

4 REPLIES 4
nirvana_moksh Established Member
Established Member

Re: Invalid connection credentials Refresh issue

You need to recheck at report level if your credentials are correctly set up and authenciated, even though the gateway is running fine. So check the data source credentials of the reports failing the refresh and ensure the show no error.

v-danhe-msft Super Contributor
Super Contributor

Re: Invalid connection credentials Refresh issue

Hi @mmorley,

Could you please tell me what kind of connection mode and data source you are using? Have you modified your password after you have configured the gateway? And please check if you are using same authentication type and account in Power BI Service and Power BI Desktop. 

 

Regards,

Daniel He

 

 

Community Support Team _ Daniel He
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
mmorley Frequent Visitor
Frequent Visitor

Re: Invalid connection credentials Refresh issue

we've tested with direct connection (mysql) and odbc connection

 

the gateway keeps going offline due to not being able to connect to the datasource

 

both desktop and service using same credentials and authenication type.

 

 

Highlighted
mmorley Frequent Visitor
Frequent Visitor

Re: Invalid connection credentials Refresh issue

Think found the issue which is totally different to what BI is saying as have done some further testing

 

The report uses various datasources and if we create a new report using the datasource that BI is saying is the problem, it works without any problems.

 

We then started adding the other datasources that are in the report and found when we enter a particular one the report fails to refresh, but reports the issue with a different datasource and not the one causing the problem.

 

The one causing a problem has readonly access to an sql database, but needs to create/drop a temporary table which we believe is causing the problem. The sql version connecting to is an older version and doesn't allow CTE using WITH so only work-around is to use a temporary table. This works fine from SSM and BI Desktop, but only causes a problem when we publish the report.

 

Is anyone able to offer a solution that doesn't require another database to be setup to pull the data across so we can use a simple view

Helpful resources

Announcements
Virtual Launch Event

Microsoft Business Applications October Virtual Launch Event

Join us for an in-depth look at the new innovations across Dynamics 365 and the Microsoft Power Platform.

Power BI Helps Homeless and Trouble Youth

Power BI Helps Homeless and Trouble Youth

We spoke with Power BI Super User, Greg Deckler, about his charity work

MBAS Gallery

Watch Sessions On Demand!

Continue your learning in our online communities.

Users Online
Currently online: 6 members 4,081 guests
Please welcome our newest community members: