cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
WayneDonaldson New Member
New Member

Gateway setup - unable to run DirectQuery report - error

Hi

 

Error is:

 

Couldn't load the schema for the database model
Couldn't load the model schema associated with this report. Make sure you have a connection to the server, and try again.
Please try again later or contact support. If you contact support, please provide these details.
Activity ID: 2585f9c4-ff46-4515-b177-378fd01ee54b
Request ID: 56a49b09-ecb7-6dd6-3df1-12100d27021c
Correlation ID: 0775a2dd-6bba-9273-39d6-d13be30d120b
Time: Wed Nov 14 2018 12:30:13 GMT+0000 (GMT Standard Time)
Version: 13.0.7302.190
Cluster URI: https://wabi-uk-south-redirect.analysis.windows.net

 

I have recently setup the one premis data gateway, all looks good:

 

gateway_setup.PNG

 

I have also setup a datasource against the gatway within Power BI, again all looks good:

 

 

gateway_setup1.PNG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gateway_setup2.PNG

 

 

 

 

However when I run the report I get the error above. Is there a step that I am missing? Any help would be fantastic.

 

Best regards,

Wayne

 

 

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Community Support Team
Community Support Team

Re: Gateway setup - unable to run DirectQuery report - error

Hi WayneDonaldson,

 

Is the schema of tables in your power bi report same with that in your database? Have you changed any columns(such as add delete or change column data type) in your database? 

 

Regards,

Jimmy Tao

1 REPLY 1
Highlighted
Community Support Team
Community Support Team

Re: Gateway setup - unable to run DirectQuery report - error

Hi WayneDonaldson,

 

Is the schema of tables in your power bi report same with that in your database? Have you changed any columns(such as add delete or change column data type) in your database? 

 

Regards,

Jimmy Tao