cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
danielntamasi
Frequent Visitor

Failed to update data source credentials: Azure DevOps: 500 - Something went wrong!

Hi,

 

I have a report that worked fine & refreshed on schedule up until 2 days ago (no changes have been made to the report).

 

It has 2 data sources:

- SharePoint

- AzureDevOps

 

SharePoint authentication works fine but the ADO (AzureDevOps) connection gives me an error. The refresh works fine in Power BI Desktop but it doesn't refresh anymore in Power BI Service. Has someone encountered this issue before and found a way to resolve it?

This is the message I get in the Power BI Service is an HTML source code that looks like this:

danielntamasi_0-1652967778427.png

If I put the source code into a browser it renders like this:

danielntamasi_1-1652967861116.png

It says:

This operation is not supported for a relative URI.

Failed to update data source credentials: Azure DevOps

500 - Something went wrong!
We've encountered an error and cannot fulfill this request. We will trace the error and get a fix out soon.
5/19/2022 1:05:20 PM (UTC)
bf6a7d47-f5fb-4d5d-a85e-07bd7801fc13

 

 

Other notes (not sure if it matters):

- this is in a premium workspace

- I've tried authentication by logging through OAuth & by creating a personal access token as well. Same error message.]

 

Thank you for your help in advance.

1 ACCEPTED SOLUTION

got it. Thank you. FYI, our IT department was able to help me with this. They've flushed all my logins (we use Okta SSO). After logging me out of everything, when I logged back in, the issue didn't present itself anymore. 

View solution in original post

2 REPLIES 2
v-easonf-msft
Community Support
Community Support

Hi, @danielntamasi 

This issue has been confirmed as a known issue internally. (ICM:307200975).
Users using Azure DevOps Server connector may experience issues connecting from desktop and also when refreshing the dataset in the service. It is currently suspected to be a server-side problem. 

ETA for Fix: Monday(23rd) EOD.

 

Best Regards,
Community Support Team _ Eason

got it. Thank you. FYI, our IT department was able to help me with this. They've flushed all my logins (we use Okta SSO). After logging me out of everything, when I logged back in, the issue didn't present itself anymore. 

Helpful resources

Announcements
September Update

Check it Out!

Click here to learn more about the September 2022 updates!

Power BI Show episode 9

The Power BI Community Show

Watch the playback when Priya Sathy and Charles Webb discuss Datamarts! Kelly also shares Power BI Community updates.

Power BI Dev Camp Session 26

New Date - Check it Out!

Mark your calendars and join us on Thursday, October 6 at 11a PDT for a great session with Ted Pattison!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors