cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
nateharwood93
Frequent Visitor

Failed to open the MSOLAP connection. - PowerBI Embedded

Hi, for background we are using RLS in powerbi embedded environment. It was working well, but now we've started to see 'Cannot Load Model' along with the below error details:

 

Underlying Error: PowerBI service client received error HTTP response. HttpStatus: 503. PowerBIErrorCode: OpenConnectionError
OpenConnectionError: Failed to open the MSOLAP connection.
Correlation ID: 251a05ca-49c2-b078-0070-ca15d1207bba
Activity ID: 46818ebb-3748-453b-9042-d0aed7de2a4a
Request ID: c1b4567f-6a50-4b7d-a59d-cb48a66b67f1
Time: Fri Apr 16 2021 11:21:57 GMT+0100 (British Summer Time)
Service version: 13.0.15854.62
Client version: 2104.1.05665-train
Cluster URI: https://WABI-UK-SOUTH-B-PRIMARY-redirect.analysis.windows.net
Activity ID: 46818ebb-3748-453b-9042-d0aed7de2a4a
Request ID: c1b4567f-6a50-4b7d-a59d-cb48a66b67f1
Time: Fri Apr 16 2021 11:21:57 GMT+0100 (British Summer Time)
Service version: 13.0.15854.62
Client version: 2104.1.05665-train
Cluster URI: https://WABI-UK-SOUTH-B-PRIMARY-redirect.analysis.windows.net

 

The Gateway is working and data refresh is performing as expected. I can view the report fine in the powerbi service. Any help would be much appreciated, thank you. 

1 ACCEPTED SOLUTION
nateharwood93
Frequent Visitor

Hi, the issue was related to RLS. There was a rogue space in the code, specifically where we defined the Role. Hopefully this is helpful to someone in the future.

View solution in original post

4 REPLIES 4
nateharwood93
Frequent Visitor

Hi, the issue was related to RLS. There was a rogue space in the code, specifically where we defined the Role. Hopefully this is helpful to someone in the future.

View solution in original post

nateharwood93
Frequent Visitor

Thanks @ibarrau, I really appreciate the response. The permissions are unchanged though since it was last working so I think there is another factor at play

Hi @nateharwood93 ,

 

Please refer to the similar post: https://community.powerbi.com/t5/Service/Can-not-open-reports-in-wokrspaces-using-Power-BI-Embedded/...

 

If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

 

Best Regards,

Dedmon Dai

ibarrau
Super User II
Super User II

Hi. I don't know much about Embeding but I have software backgroud and I can tell you that 503 is "forbiden error". Check if the account or service principal used for embedding has the correct permission to handle the embedding. If this is a new development consider that the embed token can expire and it won't let you get in again, you need to retrive a renew or refresh token.

Hope that helps for something.


If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Happy to help!

LaDataWeb Blog

Helpful resources

Announcements
PBI User Groups

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group!

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

secondImage

Are You Ready?

Test your skills now with the Cloud Skills Challenge.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors