cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Frequent Visitor

Dataflow returns only blank values using a on-premise SQL server with enterprise gateway

Hi all,
When I create a dataflow with a SQL server as datasource and a gateway, I do get records in the Power Query window while creating the dataflow. 
Dataflowissue1.JPG
When I save and refresh the dataflow I do not get any errors.
Dataflowissue3.JPG
I use PowerBI desktop to connect to the dataflow. But when I select the table, the preview returns only blank values for each column.
 Dataflowissue4.JPG
Strange enough the query is retrieving the correct number of records.
Dataflowissue5.JPG
Can anybody explain what might be the issue that all values are showing as blank values?
Dataflow returns only blank values using a on-premise SQL server with enterprise gateway.
When I only use a Blank Table as datasource with some testrecords in a dataflow, these data are visuable. As soon as I add a datasource using the gateway in the same dataflow, both entities will return blank values.
 
Thanks for your help in advance!
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Frequent Visitor

Re: Dataflow returns only blank values using a on-premise SQL server with enterprise gateway

Well, after a couple of tries, I just thought.... Let's use another browser than Microsoft Edge....

And guess! Problem disappeared while using Chrome!

I did exact the same in Edge as in Chrome. Edge did behave exactly the same, no errors or exeptions. But somehow Edge does something with in the query window which causes the issue that data is not stored correct in PowerBI Service.

View solution in original post

6 REPLIES 6
Highlighted
Super User IX
Super User IX

Re: Dataflow returns only blank values using a on-premise SQL server with enterprise gateway

I have seen the behavior where in preview everything is blank but when you actually load the data it is there. Is that what you are seeing as well?

---------------------------------------

@ me in replies or I'll lose your thread!!!

I have a NEW book! 
DAX Cookbook from Packt
Over 120 DAX Recipes!




Did I answer your question? Mark my post as a solution!

Proud to be a Super User!




Frequent Visitor

Re: Dataflow returns only blank values using a on-premise SQL server with enterprise gateway

Hi Greg, unfortuntately, the records are blank after data load as well. Only with count, I can see that the correct number of records are returned. Thanks for your response.

Highlighted
Community Support
Community Support

Re: Dataflow returns only blank values using a on-premise SQL server with enterprise gateway

Hi @Jankwi_onl ,

 

Do you use any query while connecting with SQL?Such as any aggregations or filtering?

 

Best Regards,
Kelly
Did I answer your question? Mark my post as a solution!
Highlighted
Frequent Visitor

Re: Dataflow returns only blank values using a on-premise SQL server with enterprise gateway

Hi Kelly, 

 

Thanks for responding. No, I do not use any aggrication or filtering. It's just a select on the full table.

 

 

Highlighted
Community Support
Community Support

Re: Dataflow returns only blank values using a on-premise SQL server with enterprise gateway

Hi @Jankwi_onl

 

I‘ve checked many docs but unfortunately I cant find the reason,so pls try to clear your data source then reenter it:Annotation 2020-04-07 094342.pngAnnotation 2020-04-07 094858.png

If it doesnt work ,you'd better propose a support ticket.

 

https://powerbi.microsoft.com/en-us/support/

Support Ticket.gif

 

Best Regards,
Kelly
Did I answer your question? Mark my post as a solution!

 

 

Highlighted
Frequent Visitor

Re: Dataflow returns only blank values using a on-premise SQL server with enterprise gateway

Well, after a couple of tries, I just thought.... Let's use another browser than Microsoft Edge....

And guess! Problem disappeared while using Chrome!

I did exact the same in Edge as in Chrome. Edge did behave exactly the same, no errors or exeptions. But somehow Edge does something with in the query window which causes the issue that data is not stored correct in PowerBI Service.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
Community Conference

Power Platform Community Conference

Find your favorite faces from the community presenting at the Power Platform Community Conference!

Upcoming Events

Experience what’s next for Power BI

See the latest Power BI innovations, updates, and demos from the Microsoft Business Applications Launch Event.

secondImage

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

Get Ready for Power BI Dev Camp

Get Ready for Power BI Dev Camp

Mark your calendars and join us for our next Power BI Dev Camp!.

Top Solution Authors