cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
vickyd Member
Member

Special character not working in Query/URL parameter

We are passing a query parameter in the URL for a PBIRS report to pre-filter the data for an Account. 

 

Account names with a & sign don't appear to be working though, even though it's encoded. 

 

 

Here's the actual URL

https://abc.com/Reports/powerbi/Account 360/A360TimeDashboard?rs:embed=true&filter=OrgDetails/AccountName eq 'AB&C'

 

Here's how it's getting passed post encoding

https://abc.com/Reports/powerbi/Account%20360/A360TimeDashboard?rs:embed=true&filter=OrgDetails%2FAc...AB%26C%27

 

Nothing seems to be working though. Is there a limitation on special characters? 

 

7 REPLIES 7
youranupama Frequent Visitor
Frequent Visitor

Re: Special character not working in Query/URL parameter

Do you have solution for this? Same issue with us.

GGimenez Frequent Visitor
Frequent Visitor

Re: Special character not working in Query/URL parameter

same here..! Any solution?

gauravna1 Frequent Visitor
Frequent Visitor

Re: Special character not working in Query/URL parameter

Any updates?

Anonymous
Not applicable

Re: Special character not working in Query/URL parameter

I used the same escape character format as this article explain. Replace the & with '_x0026_'

?filter table/column eq 'test '_x0026_' data'

The only problem I ran into was this seems to negate all other filters you pass in with the URL. This is the only one that comes through.

 

Hope this helps.

Microsoft rumittal
Microsoft

Re: Special character not working in Query/URL parameter

Hi All, Could you please help if there is any solution to this ? It doesnt seem to be working with unicode and we need this urgently.

 

@Anonymous , Did the example you showed worked ? It isnt working for me when I tried the same, it passed _x0026_ still as _x0026_

 

volodymyrz Frequent Visitor
Frequent Visitor

Re: Special character not working in Query/URL parameter

http://localhost/ReportsPBI/powerbi/General/ReportByProducts?filter=Product_x0020_Category/Product_x...

without url:   http://localhost/ReportsPBI/powerbi/General/ReportByProducts?filter=Product_x0020_Category/Product_x0020_Name eq 'XYZ' 

 

where:

'ReportByProducts' - name of report

'Product Category' - name of model. The space character replaced to "_x0020_"

'Product Name' - name of field. The space character replaced to "_x0020_"

eq  -  means equal

'XYZ' -  value for filtering

 

Microsoft rumittal
Microsoft

Re: Special character not working in Query/URL parameter

@volodymyrz, Thanks for the resopnse! 

Actually my query was what if there is special character like & in the filering value itself , for eg, 'X&YZ' 

 

I tried replacing it by %26 and it worked for me.

Helpful resources

Announcements
Exclusive LIVE Community Event #3 – Ask Arun Anything

Exclusive LIVE Community Event #3 – Ask Arun Anything

Join us in the third Triple A event!

Meet the 2020 Season 1 Power BI Super Users!

Meet the 2020 Season 1 Power BI Super Users!

It’s the start of a new Super User season! Learn all about the new Super Users and brand-new tiered recognition system.

Super User Challenge: Can You Solve These?

Super User Challenge: Can You Solve These?

We're celebrating the start of the New Super User season with our first ever Super User 'Can You Solve These?' challenge.

January 2020 Community Highlights

January 2020 Community Highlights

Make sure you didn't miss any of the things that happened in the community in January!