Reply
Frequent Visitor
Posts: 14
Registered: ‎02-14-2018

Power BI Report Server - all connection strings changed to Chinese

Hi there

 

All connection strings for Dashboards on Power BI Report Server have been changed to Chinese, and no longer work.

 

Connection strings for Paginated Reports on Power BI Report Server have not been changed and function correctly.

 

Dashboards can be opened in Power BI Desktop and refreshed (connection strings function correctly), however can't be saved to Report Server.  The error in log files is:

 

(Status: Error Failed Data Refresh, Exception Microsoft.AnalysisServices.OperationException: Failed to save modifications to the server. Error returned: 'Credentials are required to connect to the SQL source. (Source at slqbox1234\vlpr_main1_live;DB123.). The exception was raised by the IDbCommand interface.)

 

I don't see any changes to the Report Server box or SQL box.

 

Any ideas?

 

image001.png

Frequent Visitor
Posts: 14
Registered: ‎02-14-2018

Re: Power BI Report Server - all connection strings changed to Chinese

Stopping and restarting report server has now brought back the connection strings.

 

All login credentials and passwords need to be reentered and refresh schedules re created.

Regular Visitor
Posts: 37
Registered: ‎09-13-2018

Re: Power BI Report Server - all connection strings changed to Chinese

Strange!!

Community Support Team
Posts: 2,010
Registered: ‎06-24-2018

Re: Power BI Report Server - all connection strings changed to Chinese

Hi @doubleJSA,

From your description, it seems restart Power BI report server service resolves the issue. Would you please double check if the issue happens again?

 

Regards,

Daniel He

Community Support Team _ Daniel He
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Highlighted
Regular Visitor
Posts: 19
Registered: ‎03-30-2017

Re: Power BI Report Server - all connection strings changed to Chinese

We have had exactly the same issue today and there have been no changes made at all! Restarting PBI report server addressed the issue but I am puzzled why it happens at the first place - have you found anything?

 

Thanks!