cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
theBIbutler
Resolver II
Resolver II

Problems with personal gateway

Hi,

 

I've been having some issues with the Personal Gateway that I just can't seem to resolve hoping someone here can help....

 

I have the Gateway installed (multiple times! Latest version) and it is showing as running:

 

PBIGateway.png

 

The Data Management Gateway is started and connected:

 

PBIGateway2.png

 

On the Diagnostics tab I was able to connect to the SQL database that is my data source.

 

However in powerbi.com it just has the message that the personal gateway is offline:

 

PBIGateway3.png

 

I am a local admin and am enabled to logon as a service, have tried all sorts of things with opening ports etc but no joy...

 

Help!! 🙂

 

Cheers

 

Mark

1 ACCEPTED SOLUTION

Promted by Microsoft I uninstalled and reinstalled as Administrator and it is now working, sure I did that at some point but must have mucked it up, anyway working now!

View solution in original post

5 REPLIES 5
Greg_Deckler
Super User IV
Super User IV

Are both the Data Management Gateway and the Power BI Personal Gateway installed on the same machine? If that is so, you need to get rid of the Data Management Gateway. That looks like the old O365 data management gateway in the second screen shot and my understanding is that you are not supposed to run both on the same box. Quite probably that doing so is causing Power BI some issues. I would uninstall the old gateway version and the Power BI Personal Gateway, reboot, re-install the Power BI Personal Gateway.


---------------------------------------

@ me in replies or I'll lose your thread!!!

I have a NEW book! 
DAX Cookbook from Packt
Over 120 DAX Recipes!




Did I answer your question? Mark my post as a solution!

Proud to be a Super User!




Hi,

 

Thanks for responding - the Data Management Gateway that I took a screenshot of was installed as part of the Personal Gateway installation - it is accessed through:

 

C:\Program Files\Power BI Personal Gateway\1.0\Shared\ConfigManager.exe 

 

I assumed that the personal gateway used some legacy components of the old Data Management Gateway.   Do you not have this??

 

Cheers

 

Mark

kcantor
Community Champion
Community Champion

Check the control panel for multiple installations of the gateway. the one time this happened to me, I had to uninstall all instances of the gateway and do a fresh installation. From there it was a simple fix to edit my credentials. Also, make sure you are running the latest version of the gateway as well as the desktop software (if applicable) as they will not communicate if one or the other is the latest rendition and the other is not.





Did I answer your question? Mark my post as a solution!

Proud to be a Super User!




Hi,

 

Have done all of those things:

 

- Confirmed only one installation

- Have uninstalled and reinstalled both the gateway and desktop multiple times, most recently on Monday this week

 

Still got the same issue, Gateway saying it is up and running but powerbi.com saying it isn't....

Promted by Microsoft I uninstalled and reinstalled as Administrator and it is now working, sure I did that at some point but must have mucked it up, anyway working now!

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
MBAS on Demand

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

July 2021 Update 768x460.png

Check it out!

Click here to read more about the July 2021 Updates

Power Query PA Forum 768x460.png

Check it out!

Did you know that you can visit the Power Query Forum in Power BI and now Power Apps

Urdu Hindi D365 Bootcamp 768x460.png

Urdu Hindi D365 Bootcamp

Dont miss our very own April Dunnam’s The Developer Guide to the Galaxy! Find out what the Power Platform has to offer for the traditional developer.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors