Relative Date Slicer: Can't Click on Slicer Options

Status: Accepted
by Steve_Bedford Visitor on ‎09-12-2018 06:49 AM

When I create a Relative Date Slicer on Power BI Desktop it works, i.e. if I click on the drop down for Last / Next / This I can choose something.  When I publish that and access the report via my browser, while I can click on the drop and and see the value, I cannot select Last / Next / This.  The same applies to the drop down for Weeks / Months / etc.

 

Desktop Slicer.PNGDesktop slicer: this worksOnline Slicer.PNGOnline slicer: this doesn't allow mouse click selection

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My current workaround is to click in the numeric field in the middle, tab backwards and forwards between drop downs, and use Alt + down then the arrow keys to select what I need.  Well, that and remove them from reports because explaining that to users is a waste of time.

 

My Power BI desktop version is: 2.59.5135.601 64-bit (June 2018) (not that this probably matters as the drop downs work on Desktop).

The Power BI online version this is happening on is: 13.0.6700.151

Status: Accepted
Comments
by pratiksingh1 Visitor
on ‎09-12-2018 07:35 AM

We are having the same issue at MyEyeDr.

 

None of our reports within the browser space are able to use the relative date slice filtering.

 

All of the dropdowns are locked onto their default settings.

 

Nothing happens when an element from each of the dropdowns within the relative date filter is selected.

 

Desktop is working fine which leads me to believe that this is a server related issue.

 

Please let us know the details of the issue and timeline for fix as this is a major bug in our company wide reporting.

by ThomasB1 Visitor
on ‎09-12-2018 08:14 AM

Same issue for me! All our reports are broken. Please fix as soon as possible. Thank you.

by Moderator v-yuezhe-msft
on ‎09-13-2018 12:52 AM

@Steve_Bedford @ThomasB1 @pratiksingh1,

I have reported this issue internally: CRI 83941675. Will post back once I get any updates.

Regards,
Lydia

by Moderator v-yuezhe-msft
on ‎09-13-2018 12:52 AM
Status changed to: Accepted
 
by willharris24 Frequent Visitor
on ‎09-17-2018 05:48 AM

I have recently started to have to the same issue... the workaround outlined by Steve_Bedford above works...

 

however it is not appropriate for end users who don't understand why the obvious functionality doesn't work.  it is also leading them to question the reliability of the solution as a whole...

 

please address!

 

 

by Pointed_Insight Frequent Visitor
on ‎09-17-2018 11:27 AM

I am having the same issue -- was working fine last week.  Please fix ASAP.  Thanks.

by edelfau Frequent Visitor
on ‎09-17-2018 12:39 PM

This is similar, it worked correctly end of last week.

by all2neat Frequent Visitor
on ‎09-17-2018 02:51 PM

I'm seeing the same issue.

by RAdams Regular Visitor
on ‎09-17-2018 05:07 PM

Having the sames issues. Thanks!

R

by leander Visitor
on ‎09-17-2018 05:42 PM

Yes, same here. End users cannot use their reports.