cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Issue with applying filter programatically via JavaScript

I am trying to apply the filters programatically via javascript, but the report is not accepting any filters. It was working fine in my production evniornment till last week and it stoped working all of a sudden without any single change in code or in PBIX source file. If I manually sort the matrix visual, it correctly filters by the API filter. If I pass the filters after the graphs are loaded, the graphs get correct data. It is the issue of passing the filters while generating the graph.

Status: Accepted
Comments
Frequent Visitor

We have the exact same issue. We have created a support ticket with MS.

They suggested changing the filter from basic to advanced (https://github.com/Microsoft/PowerBI-JavaScript/wiki/Filters) but it did not solve the issue.

Anonymous
Not applicable

As stated in an earlier (related) thread, we are experiencing this exact same issue. Like @jagatho we have also raised an official ticket with Microsoft, with response, but without solution so far.

 

We are very eager to learn what's going on here and how to solve it, because this basically makes our whole web application unusable. And we want to go live next week, so priority is very high for us.

 

@v-haibl-msft hope to hear from you soon!

Microsoft

@tejasjkadakia @Anonymous @jagatho

 

The product team is already working on the fix for this issue.

 

Best Regards,
Herbert

Impactful Individual
Status changed to: Accepted
 
Microsoft

Hi All,

 

The fix should be available now. Could you please have a check on your side?

 

Best Regards,
Herbert

Regular Visitor

Hi Herbert,

 

It seems the issue still not fixed. I am still facing the issue. Even I tried to call the getFilters on render event, but it is not returning me any filters.

Regular Visitor

I get ot know from Microsoft that 

 

Fix has been provided for app.powerbi.com/reportEmbed or embedded.powerbi.com/reportEmbed while the other old PaaS app.powerbi.com/appTokenEmbed or  embedded.powerbi.com/appTokenEmbed still missing the entire fix.

Frequent Visitor

It has fixed our issue.

Anonymous
Not applicable

Not fixed here either, same as @tejasjkadakia...

Microsoft

@tejasjkadakia @Anonymous

 

The fix for the other old PaaS is hopefully available in this week.

 

Best Regards,
Herbert