Google Analytics Connector in PowerBI Desktop

Status: New
by Andy4581 Visitor on ‎11-14-2018 08:43 AM

I've recently installed November update for PowerBI Desktop and the Google Analytics connector has stopped working.

Am getting error message "Unexpected error: Collection was modified; enumeration operation may not execute."

Any advice?

Comments
by ladyliana Visitor
on ‎11-15-2018 12:30 PM

Thanks @WillHopkins!!

by Moderator v-qiuyu-msft
‎11-15-2018 05:39 PM - edited ‎11-15-2018 10:07 PM

Hi all, 

 

Please share fiddler trace as I mentioned in previous post with us, so we can try to analyze the issue. Also please provide desktop trace log around the time the issue occurs. 

 

@WillHopkins Thanks your for your workaround. Smiley Happy

 

Best Regards,
Qiuyun Yu 

by doyleg_OEH Frequent Visitor
‎11-15-2018 08:22 PM - edited ‎11-15-2018 08:22 PM

Thanks @WillHopkins. Legend.

by LeeWitten Visitor
on ‎11-16-2018 12:38 AM

Cheers WillHopkins   

by NetaReuveni New Member
on ‎11-19-2018 01:50 AM

Thanks @WillHopkins

by DataPerson Frequent Visitor
‎11-19-2018 02:45 PM - edited ‎11-19-2018 02:46 PM

I had the same problem after updating to the November 2018 release. Followed @WillHopkins' steps to remove the GA credentials, then re-added them, and now the probem is solved.

by PrestaPower Frequent Visitor
on ‎11-20-2018 05:29 AM

hey WillHopkins, i tried to force a re-authentification as you said, worked at first, but then when i re-opened the reports and tried to get more data from google analytics, the same error was displayed : "Unexpected error: Collection was modified; enumeration operation may not execute."

 

Of course doing that each and every time i want to get google analytics data does not seems a long term solution. Anyone have an idea to solve this ?

by Moderator v-qiuyu-msft
on ‎11-21-2018 12:51 AM

Hi @PrestaPower

 

Please share desktop trace log and fiddler trace with me as suggested in my previous post. 

 

Best Regards,
Qiuyun Yu 

by jozefgabriel Visitor
on ‎11-21-2018 06:33 AM

Hey,

the same issue here. Happens every few hours to every few minutes while working on the report.

 

Issue temporarily solved after manually deleting credentials, forcing PBI to authenticate the queries again.

by PrestaPower Frequent Visitor
on ‎11-21-2018 06:38 AM

Hi @v-qiuyu-msft,

 

Where can i get this information ?

 

Best Regards

Idea Statuses