cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ESRI ArcGIS maps arent saving changes

I am using the free, out-of-the-box ESRI ArcGIS map visual.  I built this visual last year and had no trouble., so this isnt an RTFM situation.

 

I opened the PBIX and the visual looks like it reset to defaults.  Ok, stuff happens so I reconfigured it. 

Well, after saving and going back to the page with the visual, the defaults appear again. 

 

So, now, I have to publish the report (other changes were made) with an ESRI map that looks different because I cant preserve my changes.

 

I'm going to guess I am the only person on the planet seeing this issue, but I'd figure I would reach out take a shot.

 

TIA

Power BI Frustration Level: HIGH

 

 

 

Status: Accepted
Comments
New Member

Hi Iam still having problems wit Arcgis. Cant save changes. To which update are you refering to?

Currently i have version 2.70.5494.761 from june.

Regular Visitor

The August 2019 update fixed this bug.

Regular Visitor

@powernl   Version: 2.72.5556.701 64-bit (August 2019) took care of the issue for me

New Member

Thanks all. problem solved 🙂

Advocate IV

With the May version of Power BI this bug is back. If I set the location type to one country and a boundary map then change tabs all the settings are lost. I have also found that if I set the map to show colours and sizes for shapes the settings don't hold. This bug is currently making this map unusable. I hope this can be fixed soon.

New Member

I am having the same issue as Advocate IV.  Yesterday (5/20), I had all of my maps/sheets confirgued to how I needed them with specific color ramps, symbol ranges, and map styles.  I opened it this morning, edited a bit more, saved, and ever since, my maps keep changing to what appears to be a default setting.  Even when I edit a map and save, same thing happens.  Also happens when I edit a map, select a different tab, go back to the tab with the map I edited, same thing happens.  This bug is truly making the maps unusable at this point.  Hope this bug can be fixed soon.

New Member

Hello,
I solved it by installing last month's update (April 2020), the problem is horrible, hopefully they will correct it in the next update, hopefully it will work for them.

 

Links:

April 2020 PBI Desktop 64bits:

https://download.microsoft.com/download/8/8/0/880BCA75-79DD-466A-927D-1ABF1F5454B0/PBIDesktopSetup-2...

 

Others old versions:

https://docs.microsoft.com/en-us/power-bi/fundamentals/desktop-latest-update-archive

Advocate IV

Aparently Esri are aware of this issue and are working on it. Lets hope they have it fixed soon. It makes the visual unusable. https://community.esri.com/thread/253669-power-bi-visual-looses-all-settings

 

New Member

This is still an issue. Are there any updates on a fix?

Frequent Visitor

I also experience same problem. June 2020 and bug not fixed yet.