cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
GraceC Regular Visitor
Regular Visitor

Slicer not displaying correctly

Hi all. I have a slicer that filters a graph by month. For the months Jan-June (the months I used when I originally built the dashboard) display correctly i.e. when June is selected the slicer says June is selected. I have recently updated the dashboard to include July and August. Now when I select August, the slicer says 'All' even though it has correctly filtered for August. June etc still displays correctly. Note, I have the option to select all turned off. Any advice on why this is happening would be greatly appreciated. Thanks, Grace

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
GraceC Regular Visitor
Regular Visitor

Re: Slicer not displaying correctly

Thanks so much for your help but I just discovered the issue! There is a limit to the number of drop down options you can have and my dates went back too far. 

6 REPLIES 6
Community Support Team
Community Support Team

Re: Slicer not displaying correctly

Hi @GraceC,

 

Did you use the dropdown slicer? Could you provide more details so that I can reproduce this scenario? If possible, please share your .pbix file.

 

Does this odd behavior exist if you drag other fields into this slicer? Have you tried to delete and re-create this slicer? If this problem always occur in any report file, please update your dekstop to latest version for a test.

 

Best regards,
Yuliana Gu

 

Community Support Team _ Yuliana Gu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
GraceC Regular Visitor
Regular Visitor

Re: Slicer not displaying correctly

Hi @v-yulgu-msft,

 

Thanks for your response!

-Yes it's a dropdown slicer

-The behaviour exists when I drag other fields into the slicer

-I have deleted and re-created the slicer multiple times

-I have the latest version of Desktop Power Bi

 

When I select "August" or "July" it will momentairly say "August" or "July" but as soon as I click anywhere else it reverts back to "All" but will still show results for August or July. For all previous months it will stay on the right month. I've checked each month entry has the same data type and format. I'm very confused!

 

Cheers

Grace

Community Support Team
Community Support Team

Re: Slicer not displaying correctly

Hi @GraceC,

 

I didn't encounter this problem in my environment (2017 September). Could you share your pbix file so that I can test in my desktop to see whether issue occurs?

 

Regards,
Yuliana Gu

Community Support Team _ Yuliana Gu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
GraceC Regular Visitor
Regular Visitor

Re: Slicer not displaying correctly

Hi,

Sorry for the silly question but how do I share a pbix file with you?

Grace

Community Support Team
Community Support Team

Re: Slicer not displaying correctly

Hi @GraceC,

 

You can upload your pbix file on OneDrive, then, share the link with me so that I can download.

 

Regards,
Yuliana Gu

Community Support Team _ Yuliana Gu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
GraceC Regular Visitor
Regular Visitor

Re: Slicer not displaying correctly

Thanks so much for your help but I just discovered the issue! There is a limit to the number of drop down options you can have and my dates went back too far.