cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Jmccoy
Helper II
Helper II

Shape Map Legend Colors

So maybe I am working with this visual wrong. I have a shape map that I am trying to get to change colors based on a region. In the location pane I put in my state column, this represents every state in the USA. I then dragged the Territory Column into the legend pane.  When I go to the roller and select data colors, it breaks out each of my territories into separate colors, exactly how I would like it to. Ex. Midwest territory would show the color green for all territories in the midwest. However, On my visual it seems to only be selecting the first territories color and fills every state with that color. In the filter pane, if I remove all territories and select one by one, the color will only pick up for those states within the territory. 

The data is all in a table called regions. Regions has an id, State, and Territory. 

1 ACCEPTED SOLUTION
TarunSharma
Responsive Resident
Responsive Resident

Hello @Jmccoy 
I've made a sample data according to the image and plot it into a shape map.
To get the color you have to plot values into color saturation.

Capture.PNGCapture1.PNG

View solution in original post

7 REPLIES 7
TarunSharma
Responsive Resident
Responsive Resident

Hello @Jmccoy 
I've made a sample data according to the image and plot it into a shape map.
To get the color you have to plot values into color saturation.

Capture.PNGCapture1.PNG

View solution in original post

Haha of course it would be that simple. Thank you for your help, I appreciate the time. 

TarunSharma
Responsive Resident
Responsive Resident

Hello @Jmccoy ,
Can you please share some data in table format so can try and check it out?

Screenshot 2021-01-19 071646.png

TarunSharma
Responsive Resident
Responsive Resident

Please provide it in table format so can use it from here.
Can't take the values from the image.

I have tried copying and pasting from an excel table, as well as tried manually entering the data into a table within this message box. 

I am unable to provide the table format. I keeep getting the following errors:


Your post has been changed because invalid HTML was found in the message body. The invalid HTML has been removed. Please review the message and submit the message when you are satisfied.

Correct the highlighted errors and try again.  Post flooding detected (community received posts of a unique message more than 1 times within 3,600 seconds) 

Helpful resources

Announcements
PBI User Groups

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group!

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

secondImage

Are You Ready?

Test your skills now with the Cloud Skills Challenge.

Top Solution Authors