cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
creynolds Member
Member

Percentage Value Not Showing Correctly

I have the following table along with the two columns which are used to calculate percentages using the values in this table.   For some reason, the percentages are not showing up correctly.    Is there add'l formatting I need to do for the two percentage columns?

 

Capture.PNGTableCapture60.PNG% Completed 60 DaysCapture3.PNG% Complete in 14 Days

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
Community Support Team
Community Support Team

Re: Percentage Value Not Showing Correctly

Hi @creynolds,

From your posted picture, it seemed that most of your columns are measures and I could not figure your data structure, could you please offer a sample data to have a test if possible?

 

Regards,

Daniel He

Community Support Team _ Daniel He
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
bhpage Regular Visitor
Regular Visitor

Re: Percentage Value Not Showing Correctly

It looks like you created these as new columns, rather than new measures. The percentage needs to be computed on aggregate, not for each row, and then aggregated - that's what's happening now. Try creating a new measure and using this: 

 

Completed in 14 Days % = SUM('Squirrel SQL Export'[TOTAL_COMPLETED]) / SUM('Squirrel SQL Export'[% COMPLETED IN 14 DAYS])
 
Same goes for the other % calc.
 
Ben
4 REPLIES 4
Community Support Team
Community Support Team

Re: Percentage Value Not Showing Correctly

Hi @creynolds,

From your posted picture, it seemed that most of your columns are measures and I could not figure your data structure, could you please offer a sample data to have a test if possible?

 

Regards,

Daniel He

Community Support Team _ Daniel He
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
creynolds Member
Member

Re: Percentage Value Not Showing Correctly

I created a sample table with the same issue; here are the files:

 

Work Order XLS

Work Order PBIX

bhpage Regular Visitor
Regular Visitor

Re: Percentage Value Not Showing Correctly

It looks like you created these as new columns, rather than new measures. The percentage needs to be computed on aggregate, not for each row, and then aggregated - that's what's happening now. Try creating a new measure and using this: 

 

Completed in 14 Days % = SUM('Squirrel SQL Export'[TOTAL_COMPLETED]) / SUM('Squirrel SQL Export'[% COMPLETED IN 14 DAYS])
 
Same goes for the other % calc.
 
Ben
creynolds Member
Member

Re: Percentage Value Not Showing Correctly

That worked!   Thanks.