cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
thhmez7
Frequent Visitor

Opening PBI Desktop report works but no more 2-factor-authentication

Hi guys,

 

I have been working on various PBI reports for a customer. In order to create or edit reports I have always logged in with my PBI credentials by using 2-factor-authentication. However recently I am able to open PBIX reports without being asked about my credentials for 2-FA. Why is that happening and how can this be solved?

 

Additionally and perhaps in this context, when a PBIX report is opened for a while, sometimes many visuals can't be displayed anymore.  The error message from the visuals is:

Couldn't load the data for this visual.

Authentication failed.

 

Technical Details:

RootActivityID: ......

Date (UTC): ....

 

The same visuals are still working in PBI Service though.

Thanks a lot in advance for help or suggestions.

1 ACCEPTED SOLUTION
timg
Solution Specialist
Solution Specialist

Hi thhmez7,

 2fa is not set within Power BI but within the AD. You could verify with your admin whether they have changed any authentication policies lately. Perhaps they disabled 2fa.

Best regards,

Tim

View solution in original post

1 REPLY 1
timg
Solution Specialist
Solution Specialist

Hi thhmez7,

 2fa is not set within Power BI but within the AD. You could verify with your admin whether they have changed any authentication policies lately. Perhaps they disabled 2fa.

Best regards,

Tim

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
PBI User Groups

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group!

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

secondImage

Are You Ready?

Test your skills now with the Cloud Skills Challenge.

Top Solution Authors