cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
DamienK Frequent Visitor
Frequent Visitor

Issue when importing an attribute of a dimension

Hi,

 

Context :

 

- I have an OLAP cube build with SSAS which is usable well in Excel
- I am on my analysis services server where Power BI desktop is installed.
- In Power BI desktop, I click on the "Modify queries" button
- I chose my server and my cube
- I select the attribute "Name" in the dimension "Customer"
- When I click on "Apply" I have the error (it is written in French)
         DataSource.Error : AnalysisServices : Le serveur a envoyé une réponse non reconnaissable.
         Détails :
         DataSourceKind=AnalysisServices
         DataSourcePath=servernam.domain;cubename
Translation : The Analysis Services server send a non recognized answer.
 
As you can see, the message does not mean anything ...
 
More precisions :
 
- I can retrieve all other attributes without any problem (ID, country ...), only the name is in error.
- In Excel there is no problem, I have all my customer names.
- In my database, I don't have some special characters or nothing else.
- When I retrieve the ID and the name, I found out that the ID=1050 went wrong, the name was "BEBE CASH (LIMOGE)", it is a normal name, some other very close where OK.

 

I tried some solutions :

 

- Modify some customer names with wrong characters (? ¨ for example)
- In Power BI, I tried to make a right click on the header of my column, delete errors, replace errors ... Does not work.
-  I tried to change the type of data
- I built my cube again and there is no eproblem with SSAS, my cube is deploy without error.

 

What is wrong with my datas ?

 

Thanks.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Community Support Team
Community Support Team

Re: Issue when importing an attribute of a dimension

@DamienK,

 

You may check the link below.

https://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/64dacd38-aca5-4f4f-9aa6-66f1560ad497/getting-error-th...

Community Support Team _ Sam Zha
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
2 REPLIES 2
Community Support Team
Community Support Team

Re: Issue when importing an attribute of a dimension

@DamienK,

 

You may check the link below.

https://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/64dacd38-aca5-4f4f-9aa6-66f1560ad497/getting-error-th...

Community Support Team _ Sam Zha
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
DamienK Frequent Visitor
Frequent Visitor

Re: Issue when importing an attribute of a dimension

Hi,

 

You are a genius !

I went in my SSAS cube, selected my dimension, changed the InvalidXMLCharacters to Replace and now it works great !

 

Thank you,

Have a nice day.