Reply
Regular Visitor
Posts: 36
Registered: ‎11-02-2017

How to filter the filter

I am creating my financial dashboard and try to add a filter on the side where the user will be able to filter the cost by, say, staff costs, overhead, etc. These headings are part of the tagging that we do. So, the Staff and Overhead is part of a long list where Income, as well as Balance Sheet items, are tagged under the same category. So, I want to filter my filter where the list available is only for the Expenses. Currently, it doesnt seem possible as everytime I create a filter, it shows the full list. Any help would be appreciated.

Member
Posts: 100
Registered: ‎10-10-2017

Re: How to filter the filter

Hi @Jawed

 

It is ineed not possible to filter your filter like you mentioned. But there is a workaround.

If you put your values in a filter: for instance like i did:

Nacalculatie is the filter field. Then put your nacalculatie field also in page level filter (see image), then choose what you want tos ee filtered on the page, and it automatically changes the values in your filter. But remember, it will change everything on the whole page, not only the filter.

filter.png

 

 

Highlighted
Super User
Posts: 2,211
Registered: ‎09-19-2016

Re: How to filter the filter

Hi @Jawed,

 

Why don't you add a slicer to your dashboard and the filter that slicer and user can use the slicer.

 

Regards,

MFelix



Did I answer your question? Mark my post as a solution!

Proud to be a Datanaut!




Community Support Team
Posts: 7,619
Registered: ‎05-02-2017

Re: How to filter the filter

Hi @Jawed,

 

If it's possible for you to add many calculated columns, you can use these columns in slicers. The options could be blank and what you want.

SlicerExpense =
IF ( 'table1'[column] = "Expense", 'table1'[column], BLANK () )

Best Regards!

Dale

Community Support Team _ Dale
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Regular Visitor
Posts: 36
Registered: ‎11-02-2017

Re: How to filter the filter

Thank you everyone. I will give it a go and see.

Community Support Team
Posts: 7,619
Registered: ‎05-02-2017

Re: How to filter the filter

Hi @Jawed,

 

Could you please mark the proper answer as solution or share the solution if it's convenient for you? That will be a big help to the others.

 

Best Regards!
Dale

Community Support Team _ Dale
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Regular Visitor
Posts: 36
Registered: ‎11-02-2017

Re: How to filter the filter

Hi @v-jiascu-msft. Unfortunately, there is no solution. You can't filter the filter as it stands.