cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Resolver I
Resolver I

Format changes when refreshing in service

Need help, this is really weird:

 

I have some measures like this, formatted as Currency (123 €):

DesktopDesktop

 

When the pbix is published to the service, it looks ok:

RefrshingRefrshingService before refreshing (OK)Service before refreshing (OK)

 

But when it finish the refresh it looks all f***ed up:

Refreshing doneRefreshing doneService after refreshing (NOT OK)Service after refreshing (NOT OK)

 

It looks like a locale problem (dots, commas...) It is strange because it only happens to that tab (the other is fine). This happened after I played with the QA visual in the desktop in this tab and tried this option:

Desktop2.png

 

Anyone got any clue about what is happening?

 

I´ve tried deleting the model and re-publishing but happens the same. Locale and culture is set as always, es-ES (I´ve checked this with Tabular Editor). Again, it worked fine until yesterday I played with the QA visual.

Locale1Locale1Locale2Locale2

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Resolver I
Resolver I

Re: Format changes when publishing to service

This was caused by a column without type in power query. I got the tip from the comment in this article: https://www.biinsight.com/resolving-format-cells-change-after-refreshing-data-sources-in-power-query... 

 

Long story short, never forget to type every column returned by a query:

#"Added Conditional Column" = Table.AddColumn(#"Previous Step", "COLUMN", each if ..., type number)

 

Best regards.

View solution in original post

3 REPLIES 3
Highlighted
Community Support
Community Support

Re: Format changes when publishing to service

Hi @AlejandroG ,

 

This problem should be caused by different regions. You try to unify the language of Desktop and Service.

Supported languages and countries/regions for Power BI 

For Desktop, maybe you can do like this:

c2.PNG

 

Best regards,
Lionel Chen

If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Highlighted
Resolver I
Resolver I

Re: Format changes when publishing to service

Hi, I´ve changed that option but it does not work.

Besides, I´ve always had the desktop language in English. And every report I have works fine, even the one with the problem, It´s only in that one tab where I played with the QA visual language. And more important, it only happens after a refresh.

I´m lost here...

Highlighted
Resolver I
Resolver I

Re: Format changes when publishing to service

This was caused by a column without type in power query. I got the tip from the comment in this article: https://www.biinsight.com/resolving-format-cells-change-after-refreshing-data-sources-in-power-query... 

 

Long story short, never forget to type every column returned by a query:

#"Added Conditional Column" = Table.AddColumn(#"Previous Step", "COLUMN", each if ..., type number)

 

Best regards.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
June 2020 Community Highlights

June 2020 Community Highlights

Featured community members, changes to the Community, and more! Read up on recent Power BI community news.

Using the Community

Using the Community

Need help with the Power BI Community? Our 'Using the Community' support articles are a great place to start.

Community Summit North America

Community Summit North America

Innovate, Collaborate, Grow. The top training and networking event across the globe for Microsoft Business Applications

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Power Platform 2020 release wave 2 plan

Features releasing from October 2020 through March 2021

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors