cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
binux Frequent Visitor
Frequent Visitor

Equal values handled as separate values inside report

Hi everyone,

 

I came across a strange issue. I have two tables which contain information about mobile devices and their hardware capabilites. They both have the same column identifiers, but origin from different data sources (JSON, CSV). In order to have them together I appended one table at the end of the other one with the "Append" command. In the QueryEditor it is properly appended and merged. However once I try to create a new chart apparently "equal" values of one table are shown as a separate entry for example inside the pie chart (see picture below - we have twice 4.2).

Bildschirmfoto 2019-04-18 um 12.25.20.png

The column is formated to "Text" only. I wonder why this happens and how I can append both tables so PowerBi is not viewing them as separate values. Does anyone have a tip on how to do that?

 

Thanks  a lot! 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Super User
Super User

Re: Equal values handled as separate values inside report

@binux may be there is special character (non printable) in one of the value, in query editor, you can use clean and trim your column after append and see if that fixes it.





Did I answer your question? Mark my post as a solution!


Proud to be a Datanaut! Connect with me on Linkedin.
Feel free to email me with any of your BI needs.




 




2 REPLIES 2
Super User
Super User

Re: Equal values handled as separate values inside report

@binux may be there is special character (non printable) in one of the value, in query editor, you can use clean and trim your column after append and see if that fixes it.





Did I answer your question? Mark my post as a solution!


Proud to be a Datanaut! Connect with me on Linkedin.
Feel free to email me with any of your BI needs.




 




binux Frequent Visitor
Frequent Visitor

Re: Equal values handled as separate values inside report


@parry2k wrote:

@binuxmay be there is special character (non printable) in one of the value, in query editor, you can use clean and trim your column after append and see if that fixes it.


I did clean it without any effect. However "Trim" was removing a leading space which apparently was the issue. Thanks for your help!