cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
bpeters Frequent Visitor
Frequent Visitor

Bad Requests when publishing from Power BI Desktop post tenant migration to Australia Southeast

The organisation I work for recently migrated their tenant from Singapore to Australian South East.

Since the migration when publishing around 50% of the time I must be hitting the old tenant urls, as I get Bad Request 400 errors. I can simply log out and log in again in top right of Power BI Desktop and it publishes straight away.

 

Initially I thought it must be something in the pbix file and make sure I save always after doing a relog in, hoping that would correct the issue, but I have noticed it still recurs around 50% of the time with any of the reports I wish to publish.

I have tried uninstalling Power Bi Desktop and reinstalling, wondering if there is any setting I can clear so that it no longer hits the old tenant when trying to publish and always uses the current one.

 

badrequest.png

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Super User
Super User

Re: Bad Requests when publishing from Power BI Desktop post tenant migration to Australia Southeast

Hi @bpeters I just managed to log into my Office 365 Admin Portal and saw the following message below. Could that possibly be the issue?

 

Power BI - Service Issue - 17 Nov 2016.png



Did I answer your question? Mark my post as a solution!

"Proud to be a Datanaut!"
4 REPLIES 4
Super User
Super User

Re: Bad Requests when publishing from Power BI Desktop post tenant migration to Australia Southeast

Hi @bpeters have you tried flushing your DNS cache?

 

You can do this by going into your command prompt and type: ipconfig /flushdns

 

 



Did I answer your question? Mark my post as a solution!

"Proud to be a Datanaut!"
bpeters Frequent Visitor
Frequent Visitor

Re: Bad Requests when publishing from Power BI Desktop post tenant migration to Australia Southeast

Yeah I tried that early on, but the migration took place 5 November 2016, so its been around 12 days now, with 3 environments I use rebooted many times since also. Fortunately I can make it work with the relog workaround, but would prefer to work out how to prevent this happening moving forward.

Super User
Super User

Re: Bad Requests when publishing from Power BI Desktop post tenant migration to Australia Southeast

Hi @bpeters I just managed to log into my Office 365 Admin Portal and saw the following message below. Could that possibly be the issue?

 

Power BI - Service Issue - 17 Nov 2016.png



Did I answer your question? Mark my post as a solution!

"Proud to be a Datanaut!"
bpeters Frequent Visitor
Frequent Visitor

Re: Bad Requests when publishing from Power BI Desktop post tenant migration to Australia Southeast

Problems appear resolved now, so likely the tenant migration coincided with the outtage issue, and that I had found a workaround that kept me publishing... Thanks for your ideas Smiley Very Happy