cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
efeltri Frequent Visitor
Frequent Visitor

Average

Hi,

I have to do the average in the "delivery cost column", without sum the quantity.

For example. where in "n° extra shipping" column there is "0" i want to  have an average like 0€

where there is 1, 5€ and where there is 2 , 10€. Even if filter for "means of delivery" or date.

I hope i was clear.

Could you please help me?

 

Thank you

N° Extra shippingMeans of delivery delivery cost €
0CAMION                            -   €
0CAMION                            -   €
0CAMION                            -   €
1FURGONE1                       5,00 €
1FURGONE1                       5,00 €
1FURGONE1                       5,00 €
2FURGONE2                     10,00 €
2FURGONE2                     10,00 €
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Super User
Super User

Re: Average

Hey,
try a measure like this

an average =
AVERAGEX(
VALUES('table'[N° Extra Shipping]
,CALCULATE(AVERAGE('table'[delivery cost])
)

Hopefully this will provide what you are looking for.

 

Regards,

Tom

 

Hamburg - Germany
If I answer you question, please mark my post as solution, this will also help others.
Proud to be a Datanaut!
3 REPLIES 3
Super User
Super User

Re: Average

Hey,
try a measure like this

an average =
AVERAGEX(
VALUES('table'[N° Extra Shipping]
,CALCULATE(AVERAGE('table'[delivery cost])
)

Hopefully this will provide what you are looking for.

 

Regards,

Tom

 

Hamburg - Germany
If I answer you question, please mark my post as solution, this will also help others.
Proud to be a Datanaut!
efeltri Frequent Visitor
Frequent Visitor

Re: Average

Thank you for our answer.

But im facing this problem. It dont me let add "calculate". What is the problem?

 

"N° trasporti extra" is "N° extra shippping", and "costo trasporto" is "delivery cost"

Cattura.PNG

Highlighted
efeltri Frequent Visitor
Frequent Visitor

Re: Average

ok, i have correct the formula, but it isnt what i have to do.

My result it should be:

A=10€

A=10€

A=10€

 

TOTAL= 10€

 

B=5€

B=5€

B=5€

 

TOTAL=5€

 

 

GRAND TOTAL= 15€

 

 

Now my resul is 10+10+10+5+5+5 =45€  (with the formula like a coloumn)

and 10+10+10=30      5+5+5=15    /2 =22.5 (with the formula like a measure)