cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
alexandrem
Frequent Visitor

Average not working as expected

I have an table called "Suporte", each rows represents one "quantity", so, I made a column like this "Quantidade = 1", given an ordinary graphic, the sum function works fine! But average doesn't 😞

 

Here is the screenshot:

Sem Título-1.png

 

Any help?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Vvelarde Community Champion
Community Champion

Re: Average not working as expected

@alexandrem

 

Hello, The Average of a list of 1s is 1.

 

 




Lima - Peru

View solution in original post

6 REPLIES 6
Vvelarde Community Champion
Community Champion

Re: Average not working as expected

@alexandrem

 

Hello, The Average of a list of 1s is 1.

 

 




Lima - Peru

View solution in original post

Super User I
Super User I

Re: Average not working as expected

What result are you expecting instead of 1?


Did I answer your question? Please mark it as a solution.

Proud to be a Datanaut!
alexandrem
Frequent Visitor

Re: Average not working as expected

Sorry, my example wasn't so good. If my drilldown is focusing on year, whats the average by month, if is focusing on month, whats the average by weekday.

Super User I
Super User I

Re: Average not working as expected

@alexandremthe time frame doesn't matter. As @Vvelarde said, if every value is 1, the average is 1.


Did I answer your question? Please mark it as a solution.

Proud to be a Datanaut!
scottsen Memorable Member
Memorable Member

Re: Average not working as expected

It will probably be somewhat tricky to get the dynamic behavior you are looking for (sometimes average per month, sometimes average per day).  Doable, but not trivial.

 

In general, I would think about your average as  DIVIDE([Total Quantity], [Total Periods])

If you were talking the average per month... [Total Periods] could be something like DISTINCTCOUNT(Calendar[MonthNum]).  For per day average, probably just COUNTROWS(Calendar).

Through some   IF (ISFILTERED(...) )  you can likely get what you want ...

Microsoft
Microsoft

Re: Average not working as expected

Hi @alexandrem,

Have you resoved your issue? You select the Average(highlighted in yellow background), it doesn't work? Could you please post more details for further analysis?

1.PNG

Best Regards,
Angelia

Helpful resources

Announcements
Announcing the New Spanish Forum

Announcing the New Spanish Forum

Do you need help in Spanish? Check out our new Spanish community section.

MBAS Gallery 2020

MBAS Gallery 2020

Watch Microsoft Business Applications Summit sessions on-demand.

‘Better Together’ Integration Forum Launch

‘Better Together’ Integration Forum Launch

We've launched a how-to forum where you can learn about how Power BI integrates with other Power Platform products.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors