cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Lada
Frequent Visitor

Arcgis - colors on the map are not updating during navigation

Hello, the problem appeared after the New Year (or some time before) for all models in my company.

Before everything was ok (((

 

We are using models with Arcgis Map and different navigation visuals. 

When i change category in any navigation visual, ArcGis Map highlights the changes (number and sizes of dots on the map) but forget the colors!!! With any changes on the page predefined colors on the ArcGIS map  revert to green (default color).

So the navigation on the page is impossible. because the visualisation on the map is the key for our models.

 

Example

Colors on the map are ok 

 

1.JPG

Now I am choosing the category from the table (the same is for all sorts of navigation on the page)

 

2.JPG

Now the number of points and their sizes are ok, but  NO COLORS

 

What is the reason of this error?? 

Thank you 

Lada

6 REPLIES 6
Anonymous
Not applicable

I have the same problem.  Check my color value column and no blank values. 

Any resolution?

Thanks 

 

andremartins
Frequent Visitor

Any solution for this problem yet?

v-chuncz-msft
Community Support
Community Support

@Lada,

 

Based on my test, you could scroll the map. You may also create a support ticket.

Community Support Team _ Sam Zha
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Hello, no, the probleme exists and it is rather painful for my company.

I created a simple model to show.

sorry that could not attach (

When i am using for colors the field with numbers - a map to the left  (parametre transaction/offre/ colomn J)- everything is ok. You can change any navigation visual / table /graphic and the map changes correctly.

When i am using for colors the field with numbers - a map to the right  (parametre transaction/offre 2 / colomn K)- any changes in any visual corrupt map colors.

excel.JPG

 

model 1.JPGmodel 2.JPG

This bug appeared in late December / early January.

I get this behaviour if any of the Colour values are blank.  Removing rows with blank colour fixes the problem.

Same thing happening here. Doesn't seem to be an issue with the shape map, just the bubbles. 

Helpful resources

Announcements
User Groups Public Preview

Join us for our User Group Public Preview!

Power BI User Groups are coming! Make sure you’re among the first to know when user groups go live for public preview.

March Update

Check it Out!

Click here to read more about the March 2021 Updates!

secondImage

The largest Power BI virtual conference

100+ sessions, 100+ speakers, Product managers, MVPs, and experts. All about Power BI. Attend online or watch the recordings.