Reply
Frequent Visitor
Posts: 8
Registered: ‎08-12-2016
Accepted Solution

Adding a row manually to manually created table

[ Edited ]

Dear all

 

I seem to struggle adding a new row to a table i've created via "Enter Data" under "New Query" section on the "Query Editor" form. Only time i was able to add new rows (along with columns and values) when while on the "Create Table" form - but once clicked OK i see no option to add additional row. I can add new columns but not rows, and since this was created manually and there is no outside source i find it frustrating! Can you advise if this is by design or is it just me not comprehending it fully?


Accepted Solutions
Established Member
Posts: 149
Registered: ‎06-15-2016

Re: Adding a row manually to manually created table

To add rows to a manually entered table, click on the gear beside the step named Source:

Capture.PNG

That should open up the menu you're looking for. Not very intuitive but gets the job done.

View solution in original post


All Replies
Established Member
Posts: 149
Registered: ‎06-15-2016

Re: Adding a row manually to manually created table

To add rows to a manually entered table, click on the gear beside the step named Source:

Capture.PNG

That should open up the menu you're looking for. Not very intuitive but gets the job done.

Frequent Visitor
Posts: 8
Registered: ‎08-12-2016

Re: Adding a row manually to manually created table

[ Edited ]

Wow, not very intuitive at all - i was expecting something like right click on the table - edit table or something, but as you pointed it out it now actually makes sense to be there too... Anyway, thank you!

Regular Visitor
Posts: 16
Registered: ‎03-13-2017

Re: Adding a row manually to manually created table

The user interface is quite bad here.  When opening/re-opening a manually entered dataset, one should immediately see an Excel-like interface.  I shouldn't have to Google to find out how to add a new row to a manually created PowerBI dataset.  The "Solution" here should be tagged a "Workaround" until this is fixed correctly.

Frequent Visitor
Posts: 6
Registered: ‎06-23-2016

Re: Adding a row manually to manually created table

I agree!  For all the capabilities in PBI, it should be very intuitive to add additional rows to an already existing table either source from a database or manually created.

Regular Visitor
Posts: 36
Registered: ‎10-02-2016

Re: Adding a row manually to manually created table

LOL. Googling too since for the life of me I couldn't figure out how to do this... Now I'll know. Thanks for having this thread!

New Member
Posts: 1
Registered: ‎05-04-2018

Re: Adding a row manually to manually created table

WOW! He's right, ... not very intuitive. When developing any interface, when confronted with confusing the users or adding one more item to a right-click menu, I would opt for the extra menu item all day long.

Highlighted
Frequent Visitor
Posts: 3
Registered: ‎06-26-2018

Re: Adding a row manually to manually created table

Thank you! this is what I m looking for my solution.