Reply
Highlighted
Regular Visitor
Posts: 15
Registered: ‎04-11-2017

Cannot work with Analysis Services

Hi All,

 

We have Analysis Services in Cloud.
We were able to connect through Desktop (Connect Live). However we are facing the attached issue when we drag and drop anything.
Not able to connect through Web too. Facing gateway issue.

 

Error.png

 

When I click on Copy details:

 

 

Feedback Type:
Frown (Error)

Timestamp:
2017-05-03T12:37:01.5535663Z

Local Time:
2017-05-03T18:07:01.5535663+05:30

Product Version:
2.46.4732.461 (PBIDesktop) (x64)

Release:
May 2017

IE Version:
11.0.9600.18639

OS Version:
Microsoft Windows NT 6.3.9600.0 (x64 en-US)

CLR Version:
4.5.2 or later [Release Number = 379893]

Workbook Package Info:
1* - en-US, Query Groups: 0, fastCombine: Disabled, runBackgroundAnalysis: True.

Peak Working Set:
400 MB

Private Memory:
279 MB

Peak Virtual Memory:
33.8 GB

Error Message:
asazure://aspaaseastus2.asazure.windows.net/generation

Technical Details:
RootActivityId:
Date (UTC):

User ID:
f9ef3c0a-e498-4d1c-b415-700242e07e14

Session ID:
35497acb-4bbc-4b50-94b6-5c8711e20f42

Telemetry Enabled:
True

AS Live Connection:
True

Disabled Preview Features:
PBI_Impala
PBI_Snowflake
PBI_shapeMapVisualEnabled
PBI_EnableReportTheme
PBI_allowBiDiCrossFilterInDirectQuery
PBI_esriEnabled
PBI_pivotTableVisualEnabled
PBI_numericSlicerEnabled
PBI_SpanishLinguisticsEnabled
PBI_PbiServiceLiveConnect
PBI_daxTemplatesEnabled
PBI_relativeDateSlicer

Disabled DirectQuery Options:
PBI_DirectQuery_Unrestricted

Cloud:
GlobalCloud

Activity ID:
35497acb-4bbc-4b50-94b6-5c8711e20f42

Time:
Wed May 03 2017 17:42:24 GMT+0530 (India Standard Time)

Version:
2.46.4732.461 (PBIDesktop)

Error Code:
OpenConnectionError

OData Error Message:
Failed to open the MSOLAP connection.

DPI Scale:
100%

Supported Services:
Power BI

Formulas:


section Section1;

 

Any suggestions or help is appreciated.

 

 

Thanks

Moderator
Posts: 2,547
Registered: ‎03-06-2016

Re: Cannot work with Analysis Services

@OjasBI

 

We can't reproduced your issue. It shows correct data

 

Where is your Azure AS server hosted? Can you connect your on-premise data source and Azure AS properly in SSMS?

 

Please restart your on-premise server which has the Azure AS gateway installed. Re-open the Azure AS and sign in with your account again to see if the data can be pulled into Power BI Desktop successfully.

 

Regards,